Te-ai hotarat sa incepi sa faci miscare, mergi la sala si incepi sa participi la diverse clase sau lucrezi in sala de forta ce ai mai vazut pe youtube sau la prietenii tai.
Cu siguranta este important ca ai facut primul pas in directia buna!
Urmatorul pas este sa ai in minte un tel si sa formulezi un plan pentru a-l atinge!
Antrenamentele aleatorii, exercitiile aruncate unul langa altul fara sens, clasele generale, nu vor avea niciodata cel mai bun sau optim rezultat.
Sigur, vor arde ceva calorii si vor ajuta sa obtii un mic tonus, mai ales daca acesta este primul contact al corpului cu antrenamente. Dar daca tot investesti timp si efort, de ce sa nu fie maximizata aceasta investitie?
Pe de alta parte, antrenamentele intense sporadice pot fi chiar daunatoare, avand o probabilitate mare de accidentare si crescand foarte mult productia de radicali liberi (aceasta productie nu exista si in cazul unui program in care antrenamentele sunt constante si progresive).
Astfel, pentru a obtine rezultatul dorit cat mai rapid si eficient, trebuie sa ai un plan bine pus la punct, o structura a antrenamentelor tale per total si individual, un sens pentru tot ceea ce faci in sala.
Cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare:
Volumul total si frecventa antrenamentelor ( cat de mult si cat de des te antrenezi) in asa fel incat sa iti permita recuperarea si adaptarea in urma antrenamentelor. Trebuie sa vezi progress constant sub diverse forme, mai ales in calitatea de incepator.
Alegerea tipurilor de antrenamente corecte pentru telul ales
Alegerea exercitiilor corecte si impartirea lor pe antrenamente ( de multe ori pentru un incepator acestea sunt bazate pe patternurile de miscare de baza, miscarile mari - complexe, fie cu greutatea corpului sau rezistenta exterioara, impartite si balansate pentru a antrena intregul corp in raporturile optime)
Existenta unui tip de progresie in antrenament ( lucrurile trebuie sa mearga mereu inainte, progresia poate avea loc sub forma de crestere in volum, densitate, frecventa, dificultatea exercitiilor alese, timp sub tensiune, pauze mai scurte etc )
O structura in abordarea antrenamentelor te poate ajuta de asemenea sa fii mai consistent si dedicat pe termen lung. Asa rezultatele vor fi mult mai evidente si motivatia va ramane ridicata in mod constant.
Informatiile exista, trebuie doar sa te documentezi inainte sa incepi acest drum sau sa apelezi la cineva pentru a te ghida.
Body Harmony este aici pentru oricare dintre variante. Poti gasi informatii legate de acest subiect sau ne poti contacta pentru a-ti oferi suportul de care ai nevoie.
"A GOAL without a plan it's just a WISH."
Comments