Gata a venit momentul! Ai urmarit posturile BodyHarmony si ai devenit motivat sa te antrenezi.
Care este cea mai buna abordare pentru un incepator ?!
1. Acorda timp pentru a invata si asuma pattern-urile de miscari de baza.
Aceste pattern-uri vor fi regasite apoi in orice variatie de miscare pe care o vei face la sala, iar executia lor corecta te va ajuta sa obtii mai mult din orice exercitiu si iti va permite sa folosesti miscarea in viata ta pe termen lung, fiind o preventie impotriva accidentarilor sau durerilor care pot aparea.
Avem o serie de articole legate de acest aspect pe care o poti gasi aici.
2. Antreneaza-ti intregul corp la fiecare antrenament.
Antrenamentul pe grupe musculare nu are atat de mult sens pentru un incepator care inca nu stapaneste exercitiile si care nu poate crea tensiunea necesara pe fiecare muschi din cauza unei legaturi slabe intre sistemul nervos si muschi.
Frecventa ridicata ajuta la invatarea mai rapida a miscarilor prin repetitie, iar stimularea frecventa a muschilor duce catre rezultate mai rapide in conditii adecvate.
3. Prioritizeaza exercitiile cu greutatea corpului inaintea rezistentei exterioare.
Exercitiile cu greutatea corpului ofera un spectru larg de progresie si te pot duce departe in ceea ce inseamna evolutia ta. Acestea au si un risc mai mic de accidentare pe langa alte beneficii (redobandirea mobilitatii, activare neuro-musculara mai mare).
Exercitii cum sunt: variatii de genoflexiuni, fandari, flotari, tractiuni, ramari.
Sa poti sa iti misti corpul fara obstacol este de asemenea foarte cool!
4. Apoi foloseste doar miscarile de baza.
Miscarile complexe implica mai multe grupe musculare si necesita o mai mare sinergie musculara (ex: genoflexiuni, indreptari, presa militara, presa la piept, tractiuni).
Pe langa stimulul muscular ridicat, acestea au si o componenta hormonala care de multe ori este la fel de importanta ca si partea musculara.
5. Nu incerca sa faci prea mult din prima.
Corpul se adapteaza in timp. La inceput, capacitatea de lucru pe care o poate sustine corpul si abilitatea de adaptare sunt limitate. In timp, acestea cresc daca sunt facute progresiv.
6. Nu te grabi sa ajungi la lucruri mai avansate.
Fiecare mic progres pe care il ai va crea modificari in corp. Sarind peste oricare etapa din evolutie nu vei face decat sa iti furi din spatiul de progres pe care il poti avea.
7. Fii focusat pe orice fel de progresie!
Cea mai buna dovada ca ceea ce faci functioneaza este faptul ca devii mai bun in acea activitate. Astfel, include in modalitatea de antrenament orice fel de progresie, fie ca urmaresti sa folosesti greutati mai mari, sa poti face mai multe repetari, sa ai timpi mai buni etc. Asigura-te ca devii mai bun pe masura ce te antrenezi!
Acestea fiind zise, odata cu nutritia si odihna adecvata, corpul se va adapta si se va schimba.
Tot ce trebuie sa faci tu este sa fii consistent!
Body Harmony iti ureaza succes in aceasta initiativa si daca ai nevoie de un impuls in directia potrivita, ne poti aborda oricand pentru ajutor.
Comentarios